Bakning

Bakning

  • 20 Recept
Roys rabarberkaka med toscatäcke

Roys rabarberkaka med toscatäcke

Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Smörfrallor

Smörfrallor

25 g jäst 5 dl mjölk, kall (3% fetthalt) 1 msk honung, flytande 1 dl olja (raps-, solros- eller matolja) 14 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, mjukt och rumstempererat

Leilas rocky road

600 g mörk choklad 70 %. ca 440 g Dumlekola ((två påsar)). 2-3 dl minimarshmallows. 3 dl salta jordnötter
Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Kladdkaka175 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl brunt farinsocker 3 ägg 3,5 dl vetemjöl 300 g rabarber
Tre sorters cookies på en deg

Tre sorters cookies på en deg

Grunddeg cookies200 g smör, rumsvarmt 0,5 dl strösocker 1,75 dl brunt farinsocker 1 ägg, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 2 tsk majsstärkelse
Pancake cereal

Pancake cereal

3 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk salt 2,5 dl havredryck (eller vanlig mjölk) 1 ägg smör
Napolitansk pizzadeg

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser Portioner. 4 Deg 4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst) 700 g vetemjöl 5 dl vatten 2 tsk salt 2 msk olivolja Till jäsning olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Key lime cheesecake - portionspajer

Key lime cheesecake - portionspajer

Botten200 g digestivekex 80 g smör, smält 30 g rörsocker 1 g salt. Cheesecake450 g färskost 125 g strösocker 20 g vetemjöl 150 g gräddfil 2 ägg
Ernsts hallongömmor

Ernsts hallongömmor

Kakdeg200 g smör 0,5 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl. 1Fyllning1 l hallon 50 g smör, rumsvarmt 1,5 dl strösocker 200 g kokos
Blåbärsbullar med vaniljkräm

Blåbärsbullar med vaniljkräm

Vetedeg250 g mjölk [2,5 dl] 570 g vetemjöl [9,5 dl] 30 g jäst 8 g malen kardemumma 5 g salt [1 tsk] 90 g strösocker [1 dl] 100 g smör, rumstempererat 55 g ägg