fest

fest

  • 29 Recept
Snittar med Svamp, Färskost & Bacon - Recept från Crème Bonjour

Snittar med Svamp, Färskost & Bacon - Recept från Crème Bonjour

Ingredienser. 24 färska champinjoner 6 skivor bacon, stekt och hackad 1 gul lök, finhackad 1 msk matolja 1 matsked mald vitlök 1 pkt (200g) Crème Bonjour Vitlök eller Kantarell Färskost ½ dl parmesanost, riven 1 tsk svartpeppar 1 tsk cayennepeppar    
5 lyxiga tilltugg till fördrink och bubbel

5 lyxiga tilltugg till fördrink och bubbel

Fördela ut det lufttorkade köttet som blommor i en ugnstålig form med små koppar. Tänk på att botten måste vara platt så att tulpanerna kan stå upp själva
Fläskfilé Provencale

Fläskfilé Provencale

Jag hade ugnsstekt potatis och lite beasås till, resultatet blev en riktig festmåltid. Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

800 g jämnstor potatis. 130 g Arla® Svenskt Smör. 11 tsk salt. 11 msk ströbröd. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 800 g jämnstor potatis 30 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 msk ströbrödGör så här Sätt ugnen på 225º
Karibisk kyckling med sötpotatis

Karibisk kyckling med sötpotatis

Ingredienser Portioner. 4 1 msk torkad oregano 1 tsk kanel 1 krm kajennpeppar 1 1/2 msk socker 1 1/2 msk vitvinsvinäger 4 kycklingklubbor (gärna majskyckling) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 rödlök 500 g sötpotatis 500 g potatis 2 lime 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm peppar Mangosås 250 g fryst, tinad mango finrivet skal av 1 lime 1 msk färskpressad limejuice 2 tsk finriven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Pavlova

Pavlova

Det här. Det här är inget som ni får missa. Jag ÄLSKAR pavlova och bestämde mig imorse, för att baka dessa
Gourmetrulle med lax och räkor

Gourmetrulle med lax och räkor

Koka upp vatten, grädde och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens botten
Langos med räkor

Langos med räkor

När jag var liten fanns det en restaurang i Mariehamn som hette Ciao Ciao Tropical, där åt jag nästan alltid langos med räkor
Per Morbergs Pavlovatårta

Per Morbergs Pavlovatårta

Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Briepuffar!

Briepuffar!

Jag skar president brieost trekantig i 1,5 cm bitar och lade i knäckeformar, ca 8 st på varje tallrik

Spenatknyten med fetaost

Vilken fantastisk härlig Valborg och första maj vi fick. På Valborg hade vi som sagt gäster och jag provade bl
Kraschade potatisar

Kraschade potatisar

Sätt ugnen på 200°C. Häll olivolja på en plåt. Rulla runt potatisen lite i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt så att de blir en dryg cm tjocka
Mangomousse

Mangomousse

Om man tar färsk mango skalar man den och skär loss fruktköttet. Om man använder fryst ska den tina. Dela vanlijstången på längden och skrapa ur fröna
Mangomousse

Mangomousse

Denna mangomousse är nog den enklaste och godaste efterrätten jag vet. Man kan servera den precis som den är