Kött

Kött

Fläskkotlett black and white

Fläskkotlett black and white

Salta och peppra köttet. Bryn köttet med olja och sedan med smör. Ös köttet under stekningen. Lägg över köttet på ett fat när det är klart
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

1Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör
Turkisk biffgryta med pitabröd

Turkisk biffgryta med pitabröd

Skär köttet i tärningar. Stek köttet tills det får färg. Skala och hacka tomaterna i tärningar. Hacka lök, paprika och sivri
Rostasfilé med grönpepparsås

Rostasfilé med grönpepparsås

Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Servera köttet med rosmarinkryddad klyftpotatis och kokt broccoli
Ernst Pankopanerad schnitzel

Ernst Pankopanerad schnitzel

Vänd köttet (eller blomkål) i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd och sesam. Skär köttet i ca 1 cm tunna skivor
Möraste söndagssteken genom tiderna!

Möraste söndagssteken genom tiderna!

Vare sig det är tjälknöl, en rådjursstek, lammfiol eller en skinkstek, så är det inte mycket som slår en middag med kött och potatis
Hallings skomakarelåda

Hallings skomakarelåda

Potatismos. Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten, mosa sönder dem och sätt till först smöret och sedan mjölk till lagom konsistens medan du rör om ordentligt
Mustig lövbiffsgryta

Mustig lövbiffsgryta

800 g lövbiff. smör att steka i. 4 msk tomatpuré. 3 dl vatten. 3 msk koncentrerad oxfond. 2 msk kinesisk soja