Ger 1 bröd 1 stort ljust runt bröd 150 g mjölkfritt margarin 3/4 dl olivolja 3 finrivna vitlöksklyftor 1 dl finhackad persilja 2 krm salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Knåda och baka ut till två runda bröd. 1120 g (2 dl) lantbrödsmjöl. 150 g jäst 5,5 dl vatten 0,5 dl olivolja 3 msk honung 15 g (knappt 3 tsk) salt 100 g (ca 1 dl) valnötter och pumpakärnor, grovhackade 35 g (0,5 dl) linfrö 180 g (3 dl) dinkel 120 g (2 dl) lantbrödsmjöl ca 540 g (9 dl) vetemjöl specialVärm vattnet och olivoljan fingervarmt. Grädda bröden i ca 175-200 grader ca 35-40 min
Att baka sitt eget bröd är något en borde göra oftare egentligen. Det är ju så underbart gott, man vet exakt vad brödet innehåller och dessutom bra för ekonomin
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Nagga ordentligt bröden med en gaffel. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Det verkar faktiskt nästan som om man kan kalla vilket bröd som helst för kavring. Brödet blir extra saftigt och gott av att det grova rågmjölet skållas
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först