Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
God kväll. Idag har det varit en lugn dag. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Bryn filéerna runt om i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skär en skåra i varje filé och lägg i en skiva skinka, en klick färskost och några tomatklyftor
Lägg mjöl och pistaschmandel i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa sönder nötterna. Tillsätt smöret i bitar och kör tills det blir smulor
Detta är ett klassiskt grillspett med tydliga smaker från Asien. Inte helt olikt dom där fantastiska spetten som du brukar kunna köpa i varje gatuhörn i Thailand