Så här gör du. Det här går att förbereda. Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna och grilla dem högt upp i ugnen tills skalet blir svart och blåsigt, 15-20 minuter
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Vill du leva Spanien åk till Andalusien som är Costa del Sol, Malaga, La Alhambra, du kommer leva flamenco, små vita bergsbyar, Sierra Nevada, tapas, romska influenser och ingen annanstans i landet får du leva traditionella Spanien som just här
På spanskt vis brässerade jag sparrisen i olivolja tillsammans med bankad vitlök. Det här är en lammstek med en typiskt spansk marinad som innehåller bland annat rökt paprika, sherry och timjan
Frittata är ju en italiensk öppen omelett, i Spanien heter det tortilla men brukar då innehålla potatis som konfit-stekts eller nästan kokats i olivolja