Det är tortilla, spansk potatisomelette. Frigör därefter tortillan från kanterna på stekpannan med en stekspade och skaka lite på pannan så du märker att tortillan inte sitter fast
Fyll pajskalet med blandningen och dekorera medchorizoskivorna. Hacka lök och vitlök fint Stek löken i lite olivolja eller smör, med lite salt Den får inte få färg
En solgul spanskinspireradtortillamed kryddigt chorizoölkorv värmer en frusen vinterdag. Tag tortillan från plattan och lyft in den i ugnen, högt upp nära grillelementet
Stek chorizo runtom och den halva citronen på snittytan i en stekpanna med olja. Lägg allt på en plåt och blanda med pressad vitlök, lite olja, salt och nymald svartpeppar
När jag gjorde Kyckling medchorizo sist så blev jag sugen på att göra egen chorizo igen. Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino
Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad medchorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes. Avsluta med 1 dl svarta oliver. 250 gram chorizo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.