Smashade hamburgare med hemmagjord dressing
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • högrevsfärs (nötfärs funkar också)
  • 1 cheddarost
  • 1 salt och peppar
  • 1 majonnäs
  • 1 crème fraîche
  • 1 chilisås (eller ketchup)
  • 1 bostongurka
  • 1 dijonsenap
  • 1 hamburgerbröd
  • 1 salladsblad
  • 1 tomat
  • 1 gurka
  • 1 jalapeñoHamburgerdressingBlanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen.HamburgarnaFördela färsen i 8 delar (varje del ska väga 100 g) och forma till bollar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Lägg 4 bollar stekpannan (eller 2 st om du har en mindre stekpanna). Pressa bollen till en hamburgare med en stekspade eller hamburgarpress. Du kan ha en bit bakplåtspapper på toppen av färsen när du pressar det (fastnar inte på stekspaden då). Stek ca 2 min, krydda ovansidan med salt och peppar, vänd sedan. Pressa lite till och krydda med salt och peppar, stek i ca 2 min. Lägg en ostskiva på burgaren, lägg en hamburgare över och avsluta med en till ostskiva. Bygg sedan ihop din burgare och servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.