1 jalapeñoHamburgerdressingBlanda
ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen.HamburgarnaFördela färsen i 8 delar (varje del ska väga 100 g) och forma till bollar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Lägg 4 bollar stekpannan (eller 2 st om du har en mindre stekpanna). Pressa bollen till en hamburgare med en stekspade eller hamburgarpress. Du kan ha en bit bakplåtspapper på toppen av färsen när du pressar det (fastnar inte på stekspaden då). Stek ca 2 min, krydda ovansidan med salt och peppar, vänd sedan. Pressa lite till och krydda med salt och peppar, stek i ca 2 min. Lägg en ostskiva på burgaren, lägg en hamburgare över och avsluta med en till ostskiva. Bygg sedan ihop din burgare och servera genast!
Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten. Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker. Lägg sedan alla ingredienser i en skål och mixa röran slät med en stavmixer, det ska inte vara några klumpar från smöret
stek på medelvärme och låt svalna innan ni trär på pinnen. 1. blanda samman alla ingredienser till färsen och rulla köttbullar till den form och storlek du önskar
Servera medhemmagjord kebabsås, recept finns HÄR. Rulla in rullen i två lager med folie, rulla änderna och vik dem nedåt (se bild) så överflödigt fett kan rinna ur
Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.