Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och koktbroccoli. 1 kg grytbitar av viltkött1 morot1 gul lök1 bit rotselleri1 bit purjolök2 msk smörsalt och nymalen peppar3–4 dl rödvinvatten så att det täcker2–3 färska lagerbladSåsskyn från grytan2 dl vispgräddeljust redningsmjölgelé efter smaksalt och nymalen peppar
grytbitar av älg eller annat vilt. viltbuljong. Salta och peppra köttet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin stekyta runtom
Älgköttgryta i Crock Pot7 hg grytbitar av älg (eller nöt)2-3 morötter1 gul lök1 dl rödvin1 dl vatten0,5 dl fond, vilt eller kalv2 msk soja2 tsk maizena1-2 dl gräddesalt o pepparBryn grytbitarna, krydda med salt o peppar