2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja. 2 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 1-2 kg mjölig potatis (ex King Edward) 1 msk salt frityrolja
Skölj/skrubba potatisarna, behåll skalet. Lägg potatisarna i en bunke. Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, klyftorna får inte ligga ovanpå varandra utan alla ska nudda plåten
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form, lagom stor så att det blir ett lager av potatisklyftor. Blanda potatisklyftorna med oregano, citronsaft, zest, olivolja och salta
Skrubba potatisen ren och skär i klyftor. Sila av vattnet och låt potatisen rinna av. Stek potatisen knaprig i olivolja i stekpannan på ganska hög värme 2-3 minuter. 700 g potatis
Skölj och borsta potatisarna väl så all jord är borta och dela dem i klyftor. Det går även att använda vanlig potatis, den skalas istället innan den klyftas