Skölj/skrubba potatisarna, behåll skalet.
Dela i 4-6 skivor
Lägg potatisarna i en bunke
Häll i:
Olja
Kryddor
Krossat flingsalt
Svartpeppar
...och blanda ordentligt med handen.
Lägg potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper, klyftorna får inte ligga ovanpå varandra utan alla ska nudda plåten.
Vänd klyftorna 3 gånger under tillagningstiden.
Testa med provsticka innan allt tas ut från ugnen.
Klyftorna blir extra frasiga med ett lager ströbröd.
6 potatisar. 11 tsk grillkrydda. 11 tsk oregano. 11 msk matolja. 1Ev lite salt. 1½ dl ströbröd. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter
Klyftpotatis kan varieras in i det oändliga. Här ihop med hemmagjord bearnaisesås och stekt entrecote. Jag tycker, som omväxling, det smakar extra gott att krydda potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.