Matpaj

Matpaj

Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Ingredienser Portioner. 6 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten 1/2 tsk salt 1 ägg till pensling Fyllning 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 300 g riven Västerbottensost 4 ägg 1 tsk strösocker salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Kantarellpaj med bacon

Kantarellpaj med bacon

Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. Jag gillar upplägget, han plockar, jag rensar, förväller och lägger i frysen
Lökpaj med ansjovis och chili

Lökpaj med ansjovis och chili

Janssonsfrestelse är något jag älskar och det är en självklarhet att den finns med på bordet både vid jul och påsk
Crabfishpaj

Crabfishpaj

Koka äggen, låt svalna o sedan "tärna" dem med äggskärare. Dela sticksen o purjolöken i mindre bitar. Klä 2 st smorda pajformar med pajdegen
Broccolipaj

Broccolipaj

Så här efter alla helger med mycket mat känns det bra med en vegetarisk paj på fredagskvällen. Broccoli är en fantastisk, nyttig och användbar grönsak
Pajdeg, bra!

Pajdeg, bra!

Jag är inte så förtjust i paj. faktiskt så är jag inte alls förtjust i paj. Men den ggn per år som jag gör paj så använder jag denna deg, den är väldigt lätt att ha att göra med
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader. Häll sedan i räkorna i pajskalet
Köttfärspaj för många

Köttfärspaj för många

Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna