100 gr margarin smält3 stora ägg2,5 dl socker1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 msk rapsoljaRivet skal och saften från en citron 1 dl mjölk4,5 dl vetemjölVispa ägg och socker poröstBlanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter
En hektisk dag, Hanna har bal, äntligen har den här dagen kommit. Vi träffade vår frisör Kristin på salongen och hon fixade håret på Hanna och Isabel, Hanna fick en otroligt vacker uppsättning och Isabel fick vackra lockar
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Saffransbullar med vanilj. Hej allesammans och trevlig Första Advent. Idag inleds officiellt nedräkningen till julen i och med att det idag är första advent
Så här gör du. 50 minuter. Saffransdeg. Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Goddagens. Just hemkommen från en lååååång promenad. Hade dock sällskap av bästa Jennys Matblogg i lurarna vilket gjorde att promenaden gick hur snabbt som helst