Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Blanda i osten
Skilj äggvitor och äggulor åt och vispa vitorna till skum
Blanda ner gulorna i skummet
Rör ner äggen i de torra ingredienserna
Koka upp vattnet och tillsätt oljan när vattnet är varmt
Häll över olje-vattnet över resten av ingredienserna och rör så det inte är några klumpar
Låt stå i ca 10 att dra. "Degen" sväller och blir fastare.
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut "degen" över hela ytan.
Sprinkla lite flingsalt över ytan
Grädda ca 60min i 160 grader.
Mot slutet av gräddningen, ta ut plåten och skär i bitar. Sätt in den igen och låt stå på eftervärme (max 75 grader) tills brödet är torrt.
Förvara helst i plåtburk eller låt det ligga kvar i ugnen. Det överlever inte så länge! :-)
Frön kan bytas ut och man kan krydda det som man vill. Likaså dekorera ytan med sesam, vallmo eller något annat man vill ha på.
Rosmarin både i och på fungerade väldigt bra.
Favoriten är en bit fröknäcke med enbart Bregott Havssalt på. Mums!!! :-)
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
E-postadress. Fixade lite fröknäcke idag, under tiden jag lagade middagen. Fröknäcke. Fröknäcke. Blanda samman alla ingredienser och låt så och svälla i 15 minuter. Efter 20 minuter höj plåten till mellanläge och låt den stå i ytterligare 20 minuter
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Håll koll på ugnen vid gräddning. Detta är ett otroligt gott fröknäcke som går att använda både som bröd med pålägg,samt som tilltugg på fredagskvällen
Häll på vattnet, rör ihop och låt stå någon minut. Vill man så går det bra att torka brödet efter gräddningen,på låg värme med ugnsluckan på glänt, men jag brukar inte göra det då brödet blir hårt och sprött ändå
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Låt allt puttra under lock ca 25-30minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
Älskar fröknäcke. Fröknäcke utan mjöl,. fröknäcke,. Publicerat 2016-09-29 20. Låt stå och svälla i minst 30 minuter. Grädda fröknäcket i ugnen i ca 40-50minuter. Eller 50-55min i varmluftsugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.