Fröknäcke - min räddning
gunillarudäng
gunillarudäng

Fröknäcke - min räddning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl solrosfrö (gärna rostade!)
  • 3/4 dl skalade sesamfrön
  • 3/4 dl linfrön
  • 3/4 dl pumpafrön
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja

Beskrivning

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke
    Blanda i osten
    Skilj äggvitor och äggulor åt och vispa vitorna till skum
    Blanda ner gulorna i skummet
    Rör ner äggen i de torra ingredienserna
    Koka upp vattnet och tillsätt oljan när vattnet är varmt
    Häll över olje-vattnet över resten av ingredienserna och rör så det inte är några klumpar
    Låt stå i ca 10 att dra. "Degen" sväller och blir fastare.
    Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och jämna ut "degen" över hela ytan.
    Sprinkla lite flingsalt över ytan

    Grädda ca 60min i 160 grader.
    Mot slutet av gräddningen, ta ut plåten och skär i bitar. Sätt in den igen och låt stå på eftervärme (max 75 grader) tills brödet är torrt.

    Förvara helst i plåtburk eller låt det ligga kvar i ugnen. Det överlever inte så länge! :-)
    Frön kan bytas ut och man kan krydda det som man vill. Likaså dekorera ytan med sesam, vallmo eller något annat man vill ha på.
    Rosmarin både i och på fungerade väldigt bra.

    Favoriten är en bit fröknäcke med enbart Bregott Havssalt på. Mums!!! :-)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.