Förra helgen eller om det nu var helgen innan dess gjorde jag en sås på messmör. Min vän A bjöd på denna sås för många år sedan och jag måste säga att jag var väldigt skeptisk när jag fick höra vad såsen innehöll
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Nu kommer jag med ett urmumsigt tips som passar till julens alla fikor. Om du som jag fullkomligt älskar mandelmassa/marsipan, är dessa marsipanbröd ett måste i alla fall någongång i jul
Jag har helt snöat in på stora bröd. Riktigt stora runda bröd bakar jag nu. Det är fantastiskt hur ett bröd kan ändra karaktär utifrån hur man bakar ut det
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Du behöver. en ugnsfast gryta med lock. 1. Dag 1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner vetemjöl och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten
Godmorgon alla härliga. Just kommit hem från en morgonpromenad, det var både blåsigt och kallt. Brrrrr…. Ska åka och handla lite nu och sen blir det långfrukost vid morgon TV
Klassiska hallongrottor. God morgon. Nu är det fredag igen och den här helgen ska bli extra rolig eftersom vi ska gå på Felicias kusin Hjalmars namngivningsfest på söndag =) Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma och mysa på dagen och sen på eftermiddagen åker vi nog in till stan för att försöka hitta en vinterjacka till mig och sen möta upp Oskar efter hans jobb
2 l surmjölk eller kärnmjölk (1,5 l filmjölk och 0,5 l lättmjölk)3 dl sirap3 dl farinsocker1 kg rågmjöl3 dl malt2 tsk salt50 g jäst2 kg vetemjölkaffesirapsblandning, lika delar av varjeSur- eller kärnmjölk är svårt att få tag på i Sverige
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept