Agnetas kokbok

Agnetas kokbok

Banoffee pie – recept

Banoffee pie – recept

200 g digestivekex. 100 g smör. 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche), à 397 g
Kolasnittar med flingsalt

Kolasnittar med flingsalt

Innan jag fortsätter med fler restaurangrecensioner från Palma, kanske det kan vara på sin plats med ett recept
Äggsås, grundrecept

Äggsås, grundrecept

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick
Saftig saffranskaka

Saftig saffranskaka

Ingredienser Portioner. 8 bitar matfett till formen ströbröd till formen 200 g smör eller margarin 1/2 g saffran 3 dl strösocker 2 ägg 1 1/2 dl mjölk 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g) 2 tsk bakpulver Till servering rårörda hallon grädde Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Recept: Kycklinggryta

Recept: Kycklinggryta

Idag får du recept på kycklinggrytan vi bjöd på när min familj var på besök. Det blev en smakrik och färggrann gryta som jag tror att alla tyckte om
Kräftlax i ost- och skaldjurssås

Kräftlax i ost- och skaldjurssås

Ingredienser. 2 st portionsbitar färsk laxfilé. 100 g hackade kräftstjärtar. 1 dl västerbottensost. 1/2 dl creme fraiche
Glace au four

Glace au four

Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Oxfilé med tryffelsmör, potatis- och jordärtskockskaka, haricots verts och portvinssky

Ingredienser Portioner. 4 Oxfilé med tryffelsmör 1 oxfilé (à 1,5-1,8 kg) 1 vitlöksklyfta 1 schalottenlök rapsolja 200 g smör (rumsvarmt) 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 1 msk finhackad persilja 1 tsk olja smaksatt med tryffelarom 1/2 tsk salt till tryffelsmöret 1 msk kallt smör salt och peppar Frästa haricots verts 300 g haricots verts 5 bananschalottenlökar olivolja salt och peppar Portvinssky 3 dl rött portvin 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 2 msk konc kalvfond 4 dl vatten ca 1 1/2 msk brun maizenaredning vatten smör salt peppar Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter

Ingredienser Portioner. 4 600 g potatis 2 palsternackor 4 morötter 200 g rotselleri 1 msk olivolja salt 1 citron 3 kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Borgmästaretoast med räkor

Borgmästaretoast med räkor

Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt). Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot
Pasta vongole

Pasta vongole

1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor. 13 schalottenlökar