Okej, det har varit en lång dag som gått undan utav bara katten. Upp klockan 05 och undanknuffad ur mammas pendlargäng av en ryggsäcksman från en annan planet
Det har snart gått en månad sedan julafton och här kommer ett bortglömt inlägg. Nämligen rödkålen. I år testade nämligen mamma och jag oss på att göra en egen variant
Igår julstökades det här hemma så det stod härliga till. Bl a gjordes revben i lergrytan, ett litet experiment som jag hoppas ska bli gott, blir det bra återkommer jag med recept
Syrad Rödkåloktober 24, 2014 av Kristina Schöldström Lämna en kommentar. I dag har jag provat en ny variant av syrade grönsaker hittade ekologisk rödkål i affären häromdagen
Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Dagens middag blev en riktigt smaskig vitkålsgratäng. Receptet är från nyaste Allt Om LCHF-tidningen. Som vanligt blev det en hel del ändringar i receptet,dels ska maten räcka till minst 4 personer och dessutom till 1 - 2 matlådor och den här rätten ville jag ha mycket krämigare än originalreceptet
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter