Potatis

Potatis

  • 19 Recept
Janssons frestelse

Janssons frestelse

8 3 stora gula lökar 1 1/2 kg fast potatis 2 msk smör eller margarin (att steka i) 3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g) 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk ströbröd 3 msk smör eller margarin (att klicka över) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krämig Janssons frestelse

Krämig Janssons frestelse

Känn efter med en sticka att potatisen är färdig. 1,2 kg god potatis i fina strimlor. 1Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen. Låt det koka tills potatisen sjunkit ihop, ca 5 minuter
Råraka med löjrom

Råraka med löjrom

4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rårakor

Rårakor

4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Klyftpotatis

Klyftpotatis

ca 800 g potatis olivolja salt. ca 800 g potatis. ca 800 g potatis olivolja salt. olivolja salt
Ugnsbakade potatishalvor

Ugnsbakade potatishalvor

4-8 potatisar rapsolja salt 2-4 tsk hel kummin. 4-8 potatisar rapsolja salt 2-4 tsk hel kummin
Klassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

Skala potatis och skär den i tunna strimlor för hand, på mandolin eller i en matberedare. Varva potatis, lök och ansjovis
Susannes godaste potatissallad

Susannes godaste potatissallad

Rör ner potatis. TipsNär potatissalladen har stått kan den ha dragit åt sig av såsen, då är det bara att röra ner lite mer filmjölk eller gräddfil till önskad konsistens