Krämig Janssons frestelse
www.lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg god potatis i fina strimlor
  • 13 små gula lökar, hackade
  • 150 gr smör
  • 13 dl grädde
  • 13 dl mjölk
  • 11 msk strösocker
  • 11 burk 450 gr Grebbestads hel ansjovis, rensad från ben. Eller 1-2 burkar Grebbestads Ansjovisfiléer
  • 1 Salt, vitpeppar
  • 1 Ansjovisspad
  • 1 StröbrödSätt på ugnen på 175 grader.
  • 1 Fräs löken mjuk och genomskinlig i smöret i en stor kastrull. Slå på mjölk och grädde, koka upp.
  • 1 Tillsätt den strimlade potatisen, strösockret och ansjovisen. Koka upp alltsammans under ständig omröring. Låt det koka tills potatisen sjunkit ihop, ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och ansjovisspad.
  • 1 Slå upp alltsammans i en smord ugnsfast form. Strö ströbrödet över och grädda ca 45 minuter i 175 graders ugn. Känn efter med en sticka att potatisen är färdig.
  • 1 Prova servera Janssons frestelse med knäckebröd, inlagda rödbetor och dijonsenap.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.