Efterrätter,

Efterrätter,

Supergod knäckig äppelpaj

Supergod knäckig äppelpaj

Med helgen på ingång kanske tips på supergott helgfika är på sin plats. Jag älskar efterrättspajer och äpplen är en klar favorit
Vår bästa vaniljglass

Vår bästa vaniljglass

Ingredienser 1 st vaniljstång 5 msk vatten 3 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl florsocker , siktat Köp receptet
Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Jag vidhåller att detta är världens bästa smulpajdeg. Skala, kärna ur och skiva 8-10 äpplen. Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel
Enkel blåbärsglass

Enkel blåbärsglass

Ingredienser Portioner. 8 5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g) 250 g frysta, tinade blåbär Till servering våffelstrutar hackade hasselnötter Lägg till i inköpslistan
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Laktosfri Mjölkdryck

Laktosfri Mjölkdryck

Ingredienser Portioner. 8 2 dl grötris 4 dl vatten 1/2 tsk salt 1 l mjölk 2 dl vispgrädde 1/2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker Till servering rårörda bär ev apelsinklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. 4-5st små glas. 150g Marabou kaffechoklad 70%
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Krabbelurer med sommarbär

Krabbelurer med sommarbär

300 g jordgubbar. 1200 g blåbär. 1200 g hallon. 11. 5 msk strösocker. 12 st ägg. 5 dl strösocker. 14. 5 dl vetemjöl
Hallonpaj i foliepaket

Hallonpaj i foliepaket

Ikväll va vi lite sugna på paj. Hade varit smidigt med portions pajforfar men såna har vi inte än i vårat hem
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen jag ätit. Recept från Buffe' nr 4, 2012. Ca 6 portioner. 2 dl havregryn. 2 dl socker. 1 3/4 dl vetemjöl
Äggtoddy à la Mannerheim

Äggtoddy à la Mannerheim

Koka äggskalen. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen. Häll upp i portionsglas
Crème brûlé

Crème brûlé

Sätt ugnen på 150 grader. Sätt in en långpanna med hög kanter i ugnen. Koka upp 1,5 liter vatten och häll i vatten upp till halva kanten på långpannan