Krabbelurer med sommarbär
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g jordgubbar
  • 1200 g blåbär
  • 1200 g hallon
  • 11.5 msk strösocker
  • 12 st ägg
  • 11.5 dl strösocker
  • 14.5 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11.5 dl mjölk
  • 1 Bär: 300 g jordgubbar 200 g blåbär 200 g hallon 1.5 msk strösocker Krabbelurer: 2 st ägg 1.5 dl strösocker 4.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1.5 dl mjölkSkiva jordgubbarna och vänd ihop dem med övriga bär och socker. Låt stå en timme.
  • 1 Vispa samman ägg och socker till krabbelurerna.
  • 1 Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan i mjölken till en jämn smet.
  • 1 Stek på medelvärme i smör, gärna i en plättlagg. Krabbelurerna ska bli gyllenbruna och jäsa upp. Servera med bären.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.