1 Bär:
300 g jordgubbar 200 g blåbär 200 g hallon 1.5 msk strösocker Krabbelurer: 2 st ägg 1.5 dl strösocker 4.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1.5 dl mjölkSkiva jordgubbarna och vänd ihop dem med övriga bär och socker. Låt stå en timme.
1 Vispa
samman ägg och socker till krabbelurerna.
1 Blanda
i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan i mjölken till en jämn smet.
1 Stek
på medelvärme i smör, gärna i en plättlagg. Krabbelurerna ska bli gyllenbruna och jäsa upp. Servera med bären.
Idag testade jag att göra krabbelurer till frukost. Bakning/Baking. Krabbelurer. Augusti 1, 2016 13. 20. De påminner om pannkakor men är både tjockare och sötare
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Dessa krabbelurer kan serveras med diverse tillbehör. De funkar även bra att ha med sig i utflyktskorgen eller när barnen har friluftsdag och ska ta med sig något enkelt att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.