Danskt smörrebröd är en matig macka där brödet ska vara så överöst av pålägg att det inte syns. Det här smarriga smörrebrödet passar både att servera som förrätt eller ensamrätt till lunch eller middag
Vi har tillbringat helgen på landet. Då vi är mitt i arbetet med att riva ut det gamla köket från 1950-talet och ersätta det med ett nytt med moderniteter som fungerande spis och diskmaskin är mitt kök på landet lite begränsat just nu
Mer än kanske det faktum att hotellet serverade Gammeldansk till frukosten. Däremot smakade jag på de danska wienerbröden med choklad som också serverades på frukostbuffén
Vi har firat min mans 30-årsdag (något försenat firande) samt att vårt tak är bytt och inte läcker. Detta gjorde vi i form av en liten fest där vi bjöd på smörrebröd, öl och snaps
Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Nedan är en riktigt snabbmonterad variant som passar likväl i vinterrusket som vid midsommar