Såser

Såser

  • 14 Recept
Jävligt God BBQ – Serien, Avsnitt 3 – Testet

Jävligt God BBQ – Serien, Avsnitt 3 – Testet

Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket. Hej. Det har blivit dags att presentera det tredje avsnittet i mitt egna lilla matprogram Jävligt God BBQ, där ni får följa med mig på mina grilläventyr med målet att sprida Jävligt Gott vegokäk till fler
Citron- och gurkyoghurt

Citron- och gurkyoghurt

Blanda samman alla ingredienser. Låt stå i minst 30 minuter och smaka därefter av med ytterligare citron, salt eller peppar
Snabb barbequesås

Snabb barbequesås

Skala och finhacka lök. Stek den mjuk i olja. Lägg i resterande ingredienser och koka ca 30 minuter tills såsen tjocknat
Honung- och vitlöksyoghurt

Honung- och vitlöksyoghurt

Blanda yoghurten med majonnäsen i en skål eller bunke. Tillsätt honung och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar
Tinas BBQ-sås

Tinas BBQ-sås

Skala och finhacka rödlöken. Skala vitlöksklyftorna och kärna ur chilin. Stöt vitlök, chili och kryddor i en mortel
Hemgjord bearnaisesås

Hemgjord bearnaisesås

Bearnaisesås. Smält smör till din bearnaisesås. Skala och skär schalottenlök och vitlök fint. Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter
Hollandaisesås - se & gör

Hollandaisesås - se & gör

Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader. Blanda äggulor och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader
Vitlökssås

Vitlökssås

Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Ajvar relish

Ajvar relish

Rosta auberginen tillsammans med paprikorna i ugn (250°C) eller över öppen låga om du har gasspis, tills skalet är svartbränt
Ajvar LCHF

Ajvar LCHF

Ajvar kommer ursprungligen från Serbien, tror man i alla fall. Men den är väldigt populär på hela Balkan