Förrätter

Förrätter

  • 32 Recept
Räkcocktail med mango
Gambas Marti al pil pil

Gambas Marti al pil pil

3-4 dl olivolja (av god kvalitet) 1 grönsaksbuljongtärning (eller ca 2 msk valfri fond) 1 klyfta vitlök (stor) 0,5 gul lök 2 tsk chiliflakes (eller färsk hackad chili) 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 knippe gräslök (eller bladpersilja) jätteräka, råa ca 2 dl prosecco (eller cava) 1 citron (liten)
Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg

Gratinerad hummer med fluffigt tilltugg

2 humrar 1 schalottenlök, finhackad 1 röd chilifrukt, finhackad utan kärnor (eller grön) 3 dl grädde 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 tsk citronskal, rivet 1 msk majsstärkelse 0,5 dl vatten 0,5 dl Västerbottensost salt peppar
Räkcocktail á la König’s

Räkcocktail á la König’s

8 havskräfta (stora eller vannameiräkor) 0,33 isbergssallad (litet) 2 avokador 0,5 dl bondbönor 1 msk svart stenbitsrom
Havsabborre.

Havsabborre.

Citrusmarinerad havsabborre med pilgrimsmusslaoch en skummad fiskskyReceptet för 4 personerIngredienser
Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Friterad lök 1 st gul lök , liten 1 st ägg 0,5 dl vetemjöl 1 dl Panko , el
Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vårrullar8 rispapper 150 g glasnudlar, kokta och avrunna 250 g böngroddar 2 morötter, skuren i tunna stavar 1 gurka, skuren i tunna stavar 2 salladslökar, skuren i fina strimlor 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor 1 kruka färsk koriander
Pelle Janzons tigerbiff

Pelle Janzons tigerbiff

Banka ut oxfilébitarna mellan två ark plastfolie så tunt det går. Man ska nästan kunna se genom köttet
SILLCOCKTAIL

SILLCOCKTAIL

1. Häll av sillagen och tärna sillen i bitar. 2. Blanda alla ingredienser i en bunke, salta & peppra. 3. Låt stå 1 dygn före servering
Fräsch toast skagen

Fräsch toast skagen

ca 1 dl olivolja. 1 knippe örter (dill, gräslök, basilika). salt. cayennepeppar. 1-2 minibaguetter. ca 350 g havskräftor, handskadade och MSC-märkta
Friterad pilgrimsmussla med avokado och mangosalsa

Friterad pilgrimsmussla med avokado och mangosalsa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st pilgrimsmusslor , utan romsäckar 50 gram bröd , ljust, dagsgammalt 1 st äggvita(or) 0,5 st mango(s) 0,5 st avokado 0,5 l olja , (t ex raps) till fritering 0,5 dl koriander 0,5 st lime , saften 0,5 msk olivolja 0,5 st röd pepparfrukt , liten 2 msk gräslök , finskuren 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet