Jag brukar egentligen göra Risgrynsgröt, då smaksätter jag den såsom mina föräldrar brukar göra, dvs med socker, kanelstång, vaniljsocker och hela citronskal
Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
Falukorv går alltid hem här för mig & Emmis. Men i nya varianter får den gärna komma. Denna improviserade gratäng blev riktigt god även om inte bilden är den mest tilltalande
Mitt middagstips från igår Ingredienser. 2 stora kycklingfileér5 dl okokt pasta1 paprika1 gul lök2 st klyftor vitlök1-2 dl champinjoner 1 liten burk majs½ liten purjolök2 dl crème fraiche paprika & chili ( vanlig utan smak går också bra)2 dl matlagningsgrädde4 msk chilisås eller sweet chilisås1- 1½ dl riven ostSalt och peppar1
Det är alltid roligt att höra historien bakom en maträtt. Receptet på denna smarriga kycklinggryta hittade jag förs på Helenas blogg (Bara en kaka till) som fått receptet av en kompis