Dessert

Dessert

  • 29 Recept
Rullrån

Rullrån

Rör socker, mjöl, vatten och smör till en slät smet. Låt svälla, ca 10 minuter. Värm ett rånjärn på spisen

Havtornsglass i rånstrutar

Glassen. Koka hastigt upp bären, låt sjuda tills de släppt ur sitt innehåll, cirka 5 minuter. (Passera genom sil om du inte vill ha med de svarta kärnorna

Nygräddade rånstrutar med hjortrongrädde

1.  Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en glasskål i mikron, ca 1 minut, och låt det svalna. Vispa samman socker, mjöl, vaniljsocker och vatten till en klimpfri smet
Ingefärspäron med vanilj

Ingefärspäron med vanilj

Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp. Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång
Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde

Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde

Ingredienser Portioner. 6 st 1/2 dl hasselnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g) 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 75 g smör 2 dl vetemjöl 2 msk socker 1 krm salt 3 äpplen Amarettogrädde 1 1/2 dl vispgrädde 2 msk Amaretto (mandellikör) eller vaniljsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Syltade päron till ost

Syltade päron till ost

Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Vaniljpannakotta med jordgubbstäcke

Vaniljpannakotta med jordgubbstäcke

Jag är ledig idag, skönt. Tänkte att jag skulle börja mitt sunda liv igen nu efter nyår. Hade redan glömt det när jag var i affären och köpte hem smarriga semlor
Frukt/bärsås med mascarponekräm

Frukt/bärsås med mascarponekräm

Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka
Bärsås med balsamvinäger

Bärsås med balsamvinäger

God dessertsås med en twist – balsamvinäger. Underbart god till en fin vaniljglass. Enkel och snabb att svänga ihop
Nougat panna cotta

Nougat panna cotta

Pannacotta med nougat jag älskar båda delarna så det kan ju inte bli bättre än så. Denna gången delade jag detta recept på 2 för vi är ju bara tre i familjen
Panna cotta

Panna cotta

 Förra helgen gjorde jag 70 Panna cotta till ett bröllop denna helgen bara till familjen men här visar jag olika sätt att dekorera den men man behöver inte ha något på den heller den är god i sin enkelhet med
Enkla mintkyssar

Enkla mintkyssar

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 50 portioner
Frostig

Frostig

1. Häll äggvitor och saften i en skål. 2. Häll socker och baren i en kastrull, rör ihopa det lite snabbt. Placera kastrullen över värmen och låt den stå där tills sockerlagen blir 120 grader
Frostig klementin med honungsgrädde

Frostig klementin med honungsgrädde

Desserten är fri från gluten och ägg. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Bärsås

Bärsås

I vanliga fall brukar vi servera glassen härhemma tillsammans med chokladsås eller kolasås men nu hade jag hittat ett recept på bärsås som jag ville testa och vad passade då bäst om inte årets självplockade jordgubbar som jag sparat i frysen för regniga höstdagar
Amerikansk fudge

Amerikansk fudge

Jag kan egentligen inte komma på något godis som toppar en riktigt bra fudge. Den här gör jag på kondenserad mjölk, marshmallows och mjölkchoklad, med massor av brända mandlar och pecannötter
smulpaj med äpple

smulpaj med äpple

Desserter med äpple är nästan ett måste att njuta av i September och en klassisk smulpaj brukar vara ett säkert kort då den går hem hos de flesta
Pannakotta

Pannakotta

Blötlägg gelatinbladen i kallvatten. dom ska ligga i 5 min. Häll grädden och sockret i en kastrull och värm försiktigt tills första bubblan kommer
New York Cheesecake

New York Cheesecake

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten