Glassen. Koka hastigt upp bären, låt sjuda tills de släppt ur sitt innehåll, cirka 5 minuter. (Passera genom sil om du inte vill ha med de svarta kärnorna
1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en glasskål i mikron, ca 1 minut, och låt det svalna. Vispa samman socker, mjöl, vaniljsocker och vatten till en klimpfri smet
De här bakelserna gjorde jag för första gången till nyårsdessert och de blev en sån hit att jag bestämde mig för att göra dem igen när Tidningen Hembakat var här på besök
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Jag är ledig idag, skönt. Tänkte att jag skulle börja mitt sunda liv igen nu efter nyår. Hade redan glömt det när jag var i affären och köpte hem smarriga semlor
Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka
Pannacotta med nougat jag älskar båda delarna så det kan ju inte bli bättre än så. Denna gången delade jag detta recept på 2 för vi är ju bara tre i familjen
Förra helgen gjorde jag 70 Panna cotta till ett bröllop denna helgen bara till familjen men här visar jag olika sätt att dekorera den men man behöver inte ha något på den heller den är god i sin enkelhet med
1. Häll äggvitor och saften i en skål. 2. Häll socker och baren i en kastrull, rör ihopa det lite snabbt. Placera kastrullen över värmen och låt den stå där tills sockerlagen blir 120 grader
I vanliga fall brukar vi servera glassen härhemma tillsammans med chokladsås eller kolasås men nu hade jag hittat ett recept på bärsås som jag ville testa och vad passade då bäst om inte årets självplockade jordgubbar som jag sparat i frysen för regniga höstdagar
Jag kan egentligen inte komma på något godis som toppar en riktigt bra fudge. Den här gör jag på kondenserad mjölk, marshmallows och mjölkchoklad, med massor av brända mandlar och pecannötter
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten