Evas mat

Evas mat

  • 14 Recept
Fransk kalvstek

Fransk kalvstek

1 kg kalvstek 100 g bacon 1 gul lök 1 morot 2 stjälkar stjälkselleri 0,5 burk tomat 1 msk tomatpuré 3,5 dl vitt vin, torrt [0,5 flaska] 2 klyftor vitlök arrowrot salt vitpeppar 1 kruka färsk basilika 3 msk smör 12-15 steklökar 200 g champinjoner 1-2 förp frysta haricots verts
Festbricka med goda små munsbitar

Festbricka med goda små munsbitar

Fyll blandningen i champinjonhattarna och garnera med cocktailtomat. Finhacka 12 ansjovisfiléer och blanda med 1 msk finhackad schalottenlök och 2 msk tomatpuré. 2 msk tomatpuré. 5 dl ost riven lagrad 2 dl vetemjöl ägg vallmofrö oliver Ansjovisgott 12 st ansjovisfiléer 1 msk schalottenlök finhackad 2 msk tomatpuré 12 st crostini grön kvis
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

2 pkt bacon. 1800 g fläskfilé. 12 msk smör. 11 st gul lök. 11 st röd paprika. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche
Saft med blandade bär

Saft med blandade bär

I frysen fanns det bär kvar sen förra sommarens skörd. Då passade jag på att göra en omgång saft, saft som smakar sommar
Läskande rabarbersaft!

Läskande rabarbersaft!

Receptet på saften kommer från senaste numret av Allt om Mat. Jag fortsätter att nyttja mammas och pappas rabarberrabatt, och om jag fortsätter på detta viset kommer det inte vara några rabarber kvar när de kommer hem från Madrid där de just nu befinner sig
Skorpor med solroskärnor

Skorpor med solroskärnor

Hacka solroskärnorna och blanda mjölet med bakpulver och hjorthornssalt. Vispa äggen med lättströ och häll i fettet
Kasslergryta med ädelost

Kasslergryta med ädelost

=)Kasslergryta med ädelost700 g kassler1 gul lök200 g champinjoner3 dl vatten1 msk kalvfond3 dl matlagningsgrädde2 msk vetemjöl (+ lite vatten)150 g ädelostStrimla kasslern, hacka löken och skiva champinjonerna. 3 dl matlagningsgrädde