2 pressade vitlöksklyftor. 2 msk ljus sirap. Stek kycklingen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter. 2 pressade vitlöksklyftor. 2 msk ljus sirap
1,5 buljongtärning eller 2 msk fond. 2 tsk paprikapulver. Sätt in i ugnen 175° ca 25 min. Efter ca 25 minuter i ugnen har man en god gryta att bjuda på
RECEPT KANELSNURROR ca 20 st. ca 10-12 dl mjöl. 2. Dela sedan upp den i 2 cm smala remsor. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 10 min. 12. ca 10-12 dl mjöl
400 g köttfärs2 l vatten2 tärningar köttbuljong1 gul lök2 vitlöksklyftor8 potatisar1½ paprika4 msk tomatpuréoreganocurrysaltpepparBryn färsen i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i 20 min. 2 l vatten. 2 tärningar köttbuljong. 2 vitlöksklyftor
2015-08-26, 12. Sätt ugnen på 220 grader. 2. 2,75 dl + 1 tsk strösocker. 2,5 tsk bakpulver. 2 stora ägg. 2,5 dl mjölk. 2 tsk vaniljsocker. 2. Lägg generöst med topping på varje muffins och grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 2,75 dl + 1 tsk strösocker. 2,5 tsk bakpulver. 2 stora ägg. 2,5 dl mjölk. 2 tsk vaniljsocker
200 gr philadelphia ost. 2 msk färsk persilja, hackad. 2 msk färsk dragon, hackad. 2 msk färsk basilika, hackad. Vik ihop allt och in i ugnen, ca 235 grader i 15-20 min eller på grillen i 15-20 min på medelhög värme. 200 gr philadelphia ost. 2 msk färsk persilja, hackad. 2 msk färsk dragon, hackad. 2 msk färsk basilika, hackad. ca 235 grader i. 15-20 min eller på grillen i. 15-20 min på medelhög värme
250g fläskfile. 2 tsk shaoxing risvin. 2 ägg. 2dl buljong. 2 msk mörk vinäger. Det gröna från 2-3 salladslökar, finskivat. 2. Värm upp en wok halvfull med olja och blanda äggen (vispa ihop dem först) med potatismjölet till en jämn smet (2ägg, 1 dl potatismjöl räcker nog till 300-400g kött men jag brukar blanda den här mängden för att det är lätt att komma ihåg. 2 minuter brukar räcka i frityrtid per omgång. När allt är friterat så lägg tillbaka alla strimlor i oljan och fritera i ca 2 minuter till så att de får fin färg och ytan blir krispig. 250g fläskfile. 2 tsk shaoxing risvin. 2dl buljong. 2 msk mörk vinäger. Det gröna från 2-3 salladslökar, finskivat
Stek laxen i 200 grader i ca 20-30 min. 2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche. 2 msk majonnäs. 2 tsk chilisås. 2 dl räkor frysta utan skal (tinade) eller i lag. ca 2 msk stenbitsrom. ca 2 msk finklippt dill fryst går bra. 200 grader. ca 20-30 min. 2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche. 2 msk majonnäs. 2 tsk chilisås. 2 dl räkor fryst. ca 2 msk stenbitsrom. ca 2 msk finklippt dill
2 dl crème fraiche. 2-3 dl grädde. 2 msk soja. 2 dl crème fraiche. 2-3 dl grädde. 2 msk soja. Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten
Sätt ugnen på 225 grader. Strö på riven ost och gratinera i ugnen 15-20 minuter eller tills det fått fin färg. 2 stora kycklingfileér. 1-2 dl champinjoner. 2 dl crème fraiche paprika & chili. 2 dl matlagningsgrädde