Nu är det säsong för en riktigt god torskfisk - Skrei. Skrei kan man få tag på i januari till april då fisken vandrar från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka
Är bara tvungen att lyfta fram detta recept. Inte en jul utan Jansson eller hur. Alla har vi våra egna varianter och här är mitt som jag kör på från jul till jul
Som barn avskydde jag fisk. Ja fisken har gjort en helomvändning i Gourmetmorsans liv. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Lilla tiger var sugen som 17 på laxen och jag förstår honom till fullo. När det inte blir köttgryta eller långkok på söndagar slänger vi in lax i ugnen
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka ris/gryn till 4 personer (gärna bulgur). 3. Mango-lime-yoghurt. Skölj och riv skalet från 1 lime direkt neri en skål
Vi grillade ett par bitar tonfisk häromdagen med kall sås, färsk potatis och sallad - ljuvligt gott. Jag ringlade över lite olivolja på fisken, kryddade med salt & citronpeppar och lade sen tonfisken på grillen, som bara behöver grillas ett par minuter på varje sida
Rosta brödet och ta ut rondellen eller smörstek brödrondellerna. Om löjrommen inte är så fast och fin som den bör vara kan den läggas att rinna av en stund i en sil