Banankaka – glutenfri
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 13 ägg
  • 11 dl flytande honung
  • 1100 g smör
  • 11 dl mjölk
  • 12 dl bovetemjöl
  • 11 ½ dl potatismjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk bikarbonat
  • 12 msk kakao
  • 11 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 11 tsk kanel
  • 13 msk dadelsirapSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig sockerkaksform, cirka 25 × 25 centimeter.
  • 1 Skala och mosa 2 av bananerna.
  • 1 Vispa upp äggen och honungen, tills det är fluffigt.
  • 1 Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  • 1 Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
  • 1 Vispa i de mosade bananerna, smörblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Häll upp smeten i formen.
  • 1 Dela 2 bananer på längden och lägg på kakan.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Håll koll under de sista minuterna, kolla med en sticka att den är färdig.
  • 1 Ta ut banankakan, låt den svalna något och ringla över dadelsirap. Skär upp i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.