Vi fortsätter att ha det bra i värmen vid poolen i Spanien. Jag ska alldeles strax gå ut och äta frukost men först tänkte jag ge er detta supersmarriga recept som hela familjen älskade och som jag förmodar att vi snart kommer äta igen
Va sugen både på wallenbergare och grönpepparpaj med köttfärs. Det lagades inget av dessa rätter, utan istället blev det storbiff av kalvfärs i grönpepparsås med potatismos
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Hur ofta minns man inte resor man gjort när man pratar om olikamaträtter man ätit och vice versa. Vi har varit på semester några gånger i Bulgarien, faktiskt så gick vår första gemensamma resa just dit och följdes av några fler vändor till lite olika platser i landet
Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite
Cevapcici på tunnbröd med ajvar & yoghurt. Köttbullar i en helt ny variant. Man kan tänka sig att de svenska köttbullarna slår det mesta men denna klassiska köttfärsrätt från Balkan är inte tokig alls ska jag säga er