1 salt,
svartpepparSkär fläskkarrén i tjocka skivor, cirka 3 cm. Mixa samman oregano, paprikapulver, spiskummin, senapsfrön, ingefära, chiliflakes och vitlöksklyftor med olivolja till en kryddpasta.
1 Gnid
in kryddpastan runtom karréskivorna. Lägg dem i en plastpåse. Låt köttet ligga och dra tills sig smakerna, cirka 1 timme.
1 Tzatziki:
Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Salta gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar.
1 Torka
av, salta och grilla skivorna, 5–7 minuter per sida under lock. Låt köttet vila 5 minuter. Skiva köttet i tunna skivor. Servera i varma pitabröd med tzatziki, strimlad isbergssallad, skivad tomat, gurka och rödlök.
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Vänd på steken och skär rutmönster med en vass knivi svålen. Min mat innehåller nästan alltidväldigt få ingridienser - men jag älskar verkligen mat som får den tid den behöver
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Marinad. Blanda marinaden och låt fläskfilénliggai den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla medmarinaden. 0,5 kg fläskfilé, ibitar. 10 prinskorvar. 2 st paprikoribitar. 0,5 dl kinesisk soja. 1 dl rött vin. 2 klyfta vitlökibitar. 1 msk rosmarin. 0,5 kg fläskfilé, ibitar 10 prinskorvar 2 st paprikoribitar 8 st tomater, små 8 st smålökar eller halvor av större lök 1 paket bacon Marinad. 2 dl rapsolja 0,5 dl kinesisk soja 1 dl rött vin 2 klyfta vitlökibitar 1 msk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.