Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Det här är samma köttbit som lagade kebab på här om dagen. Vidareförädlad ett steg till genom att kryddas, packas i vakumpåse och tillagas sous vide, dvs i vattenbad under cirkulation, i 60 grader under ca 24 timmar
När man är många så är det smidigt att laga mat som sköter sig själv i ugnen. Till maten igår serverades ris, men det hade varit lika gott med tex klyfpotatis, och då behövs inte lika mycket sås till
Jag hade delat på mina och hällde av vattnet direkt det hade kokat upp. Hej. Länge sen sist nu. hoppas ni bra och njuter liksom jag av dessa härliga höstdagar
Tja. Idag har jag gjort pajen vi ska äta i morgon. Detta är ingredienserna. Pajskal. 150 g smör3 1/2 dl vetemjöl2 msk kallt vatten1/2 tsk salt1 ägg till pensling Fyllning
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Skala och skölj potatisen, koka i lättsaltat vatten tills den är färdig
Vet ni inte vad ni ska hitta på till lördagsmiddag ikväll, foodies. Laga Najnis rostbiff med gorgonzolasås, vetja, och era smaklökar kommer att slå små volter av förtjusning, vågar jag lova