Mina favoriter

Mina favoriter

  • 44 Recept
Mina favoriter
Kotlett i ugn

Kotlett i ugn

4 port. Tid. 1h och 45 min. Ingredienser. 4 st kotletter med ben eller utan ben. 3 dl Milda Mat extra 4% (vanlig grädde funkar såklart också
Smörstekta kantareller på krispig rösti

Smörstekta kantareller på krispig rösti

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram färska kantareller 1 msk bladpersilja 1 st ägg 1 st Schalottenlök(ar) 10 st potatis(ar) 0 odefinierad smör 0 odefinierad olivolja 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Köp receptet
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Koka riset efter förpackningen och krydda med 2 tsk curry. Hacka kycklingen och löken och stek dem i oljan tills kycklingen nästa är helt klar
Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide

Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Oxfilé sous vide med potatisgratäng och tomatsalsa

Oxfilé sous vide med potatisgratäng och tomatsalsa

Oxfilé600 g oxfilé 0,5 dl färsk rosmarin 0,5 dl färsk timjan olivolja salt peppar. 1Potatisgratäng1,2 kg potatis 1 lök salt peppar 1 kelda pastasås mild ost 5 dl grädde 4 klyfta vitlök 150 g västerbottensost, riven
Matkinas Benfria kotlett

Matkinas Benfria kotlett

Lägg dom benfria råa kotlettskivorna i gratängformen. Rör ihop såsen och häll den över kotletterna. Grädda gratängen i 225 grader i 50 minuter
Benfria kotletter i ljuvlig sås.

Benfria kotletter i ljuvlig sås.

När man är många så är det smidigt att laga mat som sköter sig själv i ugnen. Till maten igår serverades ris, men det hade varit lika gott med tex klyfpotatis, och då behövs inte lika mycket sås till
Västerbottenostpaj med kantareller!

Västerbottenostpaj med kantareller!

Tja. Idag har jag gjort pajen vi ska äta i morgon. Detta är ingredienserna. Pajskal. 150 g smör3 1/2 dl vetemjöl2 msk kallt vatten1/2 tsk salt1 ägg till pensling Fyllning
Rostbiff med gorgonzolasås och ugnsbakade grönsaker

Rostbiff med gorgonzolasås och ugnsbakade grönsaker

Vet ni inte vad ni ska hitta på till lördagsmiddag ikväll, foodies. Laga Najnis rostbiff med gorgonzolasås, vetja, och era smaklökar kommer att slå små volter av förtjusning, vågar jag lova
Älgfärs köttbullar med potatispuré

Älgfärs köttbullar med potatispuré

Lite viltfärs är alltid rätt och idag blev det ett improviserat recept som ger lite köttigare "bullar" än om du tillsätter ett ägg

Köttfärsrisotto

Nej, detta är ingen fredagsmat, dock en trevlig och enkel vardagsrätt som uppskattas av hela familjen (nåja, dottern petade som vanligt