Gjorde ni någonsin sådana där kladdkakor i micron när ni var yngre. Det gjorde jag. många gånger. Kladdkaka i micron var guds gåva till människan enligt mig när jag var 18 år
instagram 100kitchenstories. Detta är ett recept som egentligen skulle vara passande att ha lagt upp innan jul, men det är så gott och enkelt att göra att jag inte kan låta bli att lägga upp det nu efterhand
1. Sätt på ugnen på 175°. 2. Smörj en form (ca 20cm i diameter) med margarin och bröa den med strödbröd. 3. Mät/väg upp alla torra ingredienser i en bunke
Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar
Vi har förberett för veckans aktiviteter genom att baka två tårtbottnar och kladdkakemuffins ( jag stod väl i och för sig för det mesta av själva bakningen men sönerna tog snällt hand om smetresterna
Tog tag i bakandet idag. Har ju inte så mycket annat att sysselsätta mig med för stunden. Knyttet verkar ligga tryggt i magen, och inte tror jag i alla fall att det händer något innan helgen
Smält maragarinet och häll i den kalla mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och blanda det med resten av degvätskan, tillsammans med socker, salt, ägg och saffran (som du först kan stöta i en mortel med lite socker)
Idag fyller jag och Ludwig på med ett nytt recept i kategorin småkakor. ) På bilden ser ni kaksmet som vi har rullat ut till små bollar, bollarna ska därefter in i ugnen och gräddas i 12 minuter