Förrätter

Förrätter

  • 9 Recept
Rödbetsflan med getostkräm

Rödbetsflan med getostkräm

1 förp smördeg, färsk, utkavlad (gärna glutenfri) 1 ägg. 1Topping500 g rödbeta (gärna i olika färger tex röd, gul, polka) 2-3 msk olivolja salt
Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

1 smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 ägg 0,5 dl crème fraîche, 32 % 2 dl riven ost, smakrik 400 g färskpotatis, kokt och kall 200-250 g varmrökt lax 75 g rom (röd stenbitsrom, löjrom eller forellrom)
Fisk- och skaldjurssoppa med citronaioli

Fisk- och skaldjurssoppa med citronaioli

300 g torskrygg 300 g laxfilé 2 dl skalade räkor 1 gul lök, finstrimlad i halvmånar 0,5 fänkål, tunt hyvlat 2-3 msk olivolja, till stekning 1 msk tomatpuré 1 fast potatis 1-2 msk dill, finskuren 3 dl torrt vitt vin 3 msk koncentrerad fiskfond 1-2 msk koncentrerad hummerfond 5-6 dl vatten 0,5 g saffran 0,5-1 tsk fänkålsfrö, stött 3 dl vispgrädde 0,5 krm cayennepeppar salt svartpeppar, nymalen
Asiatisk toast skagen

Asiatisk toast skagen

4 skiva surdegsbröd (eller formfranska) ca 300 g skalade räkor 2 tsk inlagd ingefära, finhackad (gari) 0,5 msk dill 0,5-1 tsk sesamolja 1 dl majonnäs smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Rökt laxmousse med forellrom på toast

Rökt laxmousse med forellrom på toast

400 g varmrökt lax 3 gelatinblad 2 dl fiskbuljong, utspädd 1 citronklyfta, saften 2 dl vispgrädde salt vitpeppar 4 skivor levainbröd smör, att steka brödet 50 g forellrom gröna blad, till garnering 4 klyftor citron, till garnering