vegi

vegi

  • 50 Recept
Zuccini med fetaoströra

Zuccini med fetaoströra

Tid ca 2 tim (inkl. saltbädden) / 2 pers. Ingredienser. 2 skivor zuccini (ca 0,5 cm tjocka)1/2 pkt fetaost4 vitlöksklyftor1 salladslök1/2 tomat3 msk pinjenötter el valnöttersalt o peppar0,5 msk krossad timjanLimone balsamvinäger som topping (bild nedan)(annars funkar olivolja och pressad citron)Lägg ett tjockt lager med salt på båda sidor av zucciniskivornaLägg dem sedan på ett galler Vänd den varje halvtimme så att vattnet får rinna av på båda sidornaOBS
Hemmagjord majonnäs

Hemmagjord majonnäs

Tid ca 30 min (inkl. kylning) / 4-6 pers. Ingredienser. 3 äggulor (4 st om äggen är små)3 dl rapsolja2-4 tsk senap (här använt dijonsenap)2-4 tsk citronsaft efter smaksaltvitpepparsvartpepparPlocka fram alla ingredienserna och mät upp i bägare
Fylld spetspaprika med färskost

Fylld spetspaprika med färskost

Tid ca 5 min / 1 spetspaprika till ca 4 pers. Ingredienser. 1 spetspaprika1 ask färskost (naturell el. med smak)BasilikabladCitronklyftorSalt o PepparMixa gärna osten med ex
Rödbetssallad / Grillade rödbetor

Rödbetssallad / Grillade rödbetor

Tid ca 1 tim / 2 pers. / Grilla på utegrillUnder sommaren när det är säsong för rödbetor, så blir de underbart goda att göra små grillpaket utav dem

Kålrabbi med vild svamp

1. Skär av toppen på kålrabbin så att det blir som ett lock. Ta bort de största bladen. Skala resten och skär av botten så att den står stadigt
Marockans blandad kompott

Marockans blandad kompott

Habibi heter en relativt nyöppnad marockansk restaurang på skånegatan. Där har dom väldigt goda och prisvärda tallrikar med blandade smårätter
Luffarcrêpes

Luffarcrêpes

Vispa samman mjöl och mjölk. Tillsätt ett ägg i taget samt salt. Vispa smeten så att den blir slät. Ställ den att svälla i 15-20 minuter
Fylld pasta med svamp och valnötter

Fylld pasta med svamp och valnötter

Tortelloni med svamp och rikligt med parmesan. Idag planerade jag att ha gnocchi till middag, men i affären fanns inga gnocchi så långt ögat nådde och jag hade inte riktigt lust att göra egna
Polenta med svamp

Polenta med svamp

Gjorde det här till middag häromdagen och det blev finfint. Fast ett tips är att verkligen inte ta mer taleggioost än vad det står
Aubergine med Feta

Aubergine med Feta

Bara gör dom. Enkla att göra och väldigt goda. © Hummus och Pannkaka. Auberginer är så ljuvligt gott tycker vi på Hummus och Pannkaka
Aubergine och svart ris-pilaff

Aubergine och svart ris-pilaff

Till 2 port. Skölj och koka 1,5 dl svart ris och 1,5 dl gröna linser i 5 dl vatten i ca 30 min. Tärna 1 aubergine och blanda med lite gurkmeja, spiskummin, chilipulver olivolja, citronsaft och salt
Aubergine rolls

Aubergine rolls

Har jobbat hela helgen, så har inget spännande i matväg att visa er från den. Däremot tänkte jag bjuda på receptet på mina uuuuunderbara aubergine rolls som jag gjorde till middag idag
Grillade Auberginer I Misosås

Grillade Auberginer I Misosås

Förberedning. Värm ugnen till 200° C. Skölj auberginerna, skär dem på längden och pensla dem med lite olivolja
Grillad paprika med feta&valnöt

Grillad paprika med feta&valnöt

Mums vad gott det är med grillat. Det doftar sommar och fest här hemma. ) Äntligen har jag skaffat mig den bästa prylen får turkisk matlagning och för aubergineälskare

Marinerad paprika

Klyv paprikan på längden. Ta ur kärnor och väggar. Lägg paprikahalvorna med skalsidan upp på ett galler. Grilla paprikan högt upp i ugnen tills skalet får svarta bubblor

Paprika köttfärs dolma biber dolmasi

Lägg zucchini, persiljan och lök i matberedaren och mixa fint. Blanda detta i en skål med köttfärsen och alla andra ingridienser förutom paprikorna
Svampravioli med brynt salviasmör och hasselnötter

Svampravioli med brynt salviasmör och hasselnötter

Den nya säsongen av Sveriges Mästerkock är i full gång på TV4 och även om jag tycker att programmet har sorgligt alldeles för lite fokus på mat och smaker så försöker jag plocka russinen ur kakan och få inspiration