Tid ca 2 tim (inkl. saltbädden) / 2 pers. Ingredienser. 2 skivor zuccini (ca 0,5 cm tjocka)1/2 pkt fetaost4 vitlöksklyftor1 salladslök1/2 tomat3 msk pinjenötter el valnöttersalt o peppar0,5 msk krossad timjanLimone balsamvinäger som topping (bild nedan)(annars funkar olivolja och pressad citron)Lägg ett tjockt lager med salt på båda sidor av zucciniskivornaLägg dem sedan på ett galler Vänd den varje halvtimme så att vattnet får rinna av på båda sidornaOBS
Tid ca 30 min (inkl. kylning) / 4-6 pers. Ingredienser. 3 äggulor (4 st om äggen är små)3 dl rapsolja2-4 tsk senap (här använt dijonsenap)2-4 tsk citronsaft efter smaksaltvitpepparsvartpepparPlocka fram alla ingredienserna och mät upp i bägare
Tid ca 5 min / 1 spetspaprika till ca 4 pers. Ingredienser. 1 spetspaprika1 ask färskost (naturell el. med smak)BasilikabladCitronklyftorSalt o PepparMixa gärna osten med ex
Ett recept kan komma till på många olika vis, och ibland går det månader från att jag får en receptidé tills jag äntligen har kommit mig för att testa att laga en rätt
Tortelloni med svamp och rikligt med parmesan. Idag planerade jag att ha gnocchi till middag, men i affären fanns inga gnocchi så långt ögat nådde och jag hade inte riktigt lust att göra egna
Till 2 port. Skölj och koka 1,5 dl svart ris och 1,5 dl gröna linser i 5 dl vatten i ca 30 min. Tärna 1 aubergine och blanda med lite gurkmeja, spiskummin, chilipulver olivolja, citronsaft och salt
Jag älskar helger. Okej, det gör vi väl alla. Men en sak jag uppskattar mest med helgen är att jag kan ta mig tid att laga den mat som jag länge planerat i mitt huvud men aldig fått tummarna loss till att göra
Har jobbat hela helgen, så har inget spännande i matväg att visa er från den. Däremot tänkte jag bjuda på receptet på mina uuuuunderbara aubergine rolls som jag gjorde till middag idag
Mums vad gott det är med grillat. Det doftar sommar och fest här hemma. ) Äntligen har jag skaffat mig den bästa prylen får turkisk matlagning och för aubergineälskare
Klyv paprikan på längden. Ta ur kärnor och väggar. Lägg paprikahalvorna med skalsidan upp på ett galler. Grilla paprikan högt upp i ugnen tills skalet får svarta bubblor
Den nya säsongen av Sveriges Mästerkock är i full gång på TV4 och även om jag tycker att programmet har sorgligt alldeles för lite fokus på mat och smaker så försöker jag plocka russinen ur kakan och få inspiration