Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Grillad Fläskfilé. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja
Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Salta och gnid in paprikanmed olivolja. Skär av toppen av paprikan. Sila bort eventuell vätska och blanda med hackad persilja, salt och olivolja före servering
Ta ut paprikan och lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad
Jag märkte på en gång när jag grillade dem den härliga doften som den ger. Vad gäller receptet på paprikan så har jag använt röda paprikor som är avlånga
Grillad Fläskfilé. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja
Jag har använt Fontanas grilladepaprika - mycket söt och god. Lägg upp paprikan på en fin tallrik och servera med dressingen droppad över + några goda salladsblad, en krämig Tzatsiki och örtbrödspinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.