Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet. På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar
Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
När det handlar om en fest av den här storleken, så är buffén oslagbar. Men jag ville inte göra en enkel buffé med skivade “cold-cuts” och pastasallader, utan jag ville göra något riktigt gott till Linnea, som man också kan göra som hvudrätt på en mindre middag för bara några få personer
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Blanda all dricka i en stor bålskål eller en nyinköpt tvättat hink. En halvtimme innan det är dags att avnjuta bålen tar du fram alla bären och lägger ner i skålen
Det är en användbar köttbit som passar perfekt på sommarbuffén. Igår testlagade jag en riktigt god fläskfilé som jag ska servera på en buffé i nästa vecka
Men, vi tänkte att vi bjuder på studentmottagningens vegetariska buffébord istället. På valborg grillade vi filéerna hela, på studentbuffén skar vi dem i tre bitar/filé, och stekte på dem i lite olja
Buffé är något vi gillar att duka upp året om, en massa smått och gott där alla kan hitta något som faller i smaken är ju aldrig fel, och då gärna med något slags tema eller röd tråd
Vi bjöd på kall buffémat. Inspirationen fick jag hos Remsan, som har mycket god buffémat på sin blogg. Nu blev det ju ingen buffé utan en rätt men som hade kunnat passa lika bra som en del i en vår- eller sommarbuffé
Söndag 19 majJa må ja leva,ja må ja leva. Javisst idag fyller jag år, jag har haft en del att stå i de senaste dagarna därav lite frånvaro från bloggen men nu är jag tillbaka, ett år äldre och ett år klokare