Strimlafläskfilénoch lägg imarinadipåse ett par timmar. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vitillagade woken
Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningarochvårliga träffar i en strid ström
Fler tipspåtillbehör som hade passat till just detta köttet hittar du i detta inlägget där vi bjöd på en buffé med kalla kycklingspett, dubbelmarinerad kotlett
Den främsta anledningentill att det tog sådan tid var nog att jag skrivithandlingslistanpå tre olika papper och sprang sedan som en tok fram ochtillbakaibutiken med minalistor
Grilladkycklingpå spenatbädd med rödbetor och fetaost. Skölj spenaten och lägg upp på en tallrik. Här bjuder jag på ett nytt kycklingrecept med många smaker som giftersig bra tillsammans
IngredienserPortioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimladkycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten ochtärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg tilliinköpslistan
Putsa köttet och lägg det imarinadenipåsen. Servera köttet på ett buffébord med en massa andra rätter eller som ensamrätt med en god sallad och eventuellt nån kall sås
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevispå att man med framförhållningoch smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.