Utsökta grekiska zucchinibiffar med fetaost. De känns nästan somriga. Kolokithokeftedes serveras gärna som en aptitretare på plockbuffén men hemma hos oss äter vi dem som en helmåltid med tzatsiki, sallad och bröd
Squashbiffar serverade med gyroskryddad bulgur, fetaost, oliver och tzaziki är vansinnigt gott. Vi brukar ha en klick ajvar till också men jag glömde tyvärr att lägga på den på tallriken innan jag tog bilden
Skala och skär lök och vitlök i bitar. Skölj av kikärterna. Mixa lök, vitlök, kikärter, citronsaft, olja, vatten, mjöl, spiskummin, koriander, persilja, salt och peppar till en jämn smet
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Låt kikärterna rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärterna till ett fint hack i matberedaren. Blanda i lök, vitlök, morot, ägg, ströbröd och kryddor
Fick möjligheten att som testpilot hos Smartson testa Arlas nya produkt Smetana. Då jag inte hade någon erfarenhet av smetana valde jag att laga ett av Arlas föreslagna recept – Biff Stroganoff
121DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Nu nalkas påsken på nytt och precis som vid alla andra högtider ökar behovet av bra tips och förslag till vad man ska servera alla de veganer och vegetarianer som också vill ta del av festligheterna, eller hur man helt enkelt bara varierar upp sitt eget påskbord och gör det lite grönare än vanligt