Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 1 dl ättika (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 dl lagerblad 10 kryddpepparkorn 1/2 aubergine (á ca 200 g) 1/2 rödlök 1 morot Basilika och dillsås 2 dl hackade färska örter (gärna basilika och dill) 1/2 dl växtbaserad crème fraiche 1 1/2 dl ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs ev 1/2 citron salt peppar Till servering knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Skär auberginen i ungefär 1 cm tjocka skivor på längden. Skär löken i tunna skivor. Salta auberginen och stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka
Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt