Påskens efterrätt blev en äppelpaj med vanilj- och kardemummafyllning av "smulpajskaraktär". Jag använde råsocker i fyllningen, mest för att jag tycker att det blir lite "knaprigare" och lite fylligare, men vanligt socker funkar också fint
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Klä en springform med bakplåtspapper i botten och på sidorna. Smält smöret och låt svalna något. Rör ner alla övriga ingredienserna till smeten och vispa till en jämn smet
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Snabbt och lätt har du en hel långpanna med läckerbitar
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde