Sommar

Sommar

  • 15 Recept
Matjesill med brynt smör och blodapelsin

Matjesill med brynt smör och blodapelsin

1. Börja med att bryna smöret. När du bryner smöret så vill då få steka smöret tills smöret har fått en fin brun ljusbrun färg och nötig arom
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Midsommarmat / Midsummer Food

Midsommarmat / Midsummer Food

Midsommarmaten blev i år en trerätters med tre olika små förrätter och tre små efterrätter. Till varmrätt serverades två olika potatissallader, en varm och en kall, bönbiffar och kokad majs med salt och smör på
Tips på tillbehör till kräftskivan

Tips på tillbehör till kräftskivan

Snart är det dags för kräftor igen. Jag ÄLSKAR kräftor. Här kommer några tips på vad man kan servera till dessa röda rackare
Gröna grejer till midsommar

Gröna grejer till midsommar

sommaren tycker jag bäst om laga mat på det här sättet. På fredag är det som bekant midsommarafton och vill du inte äta sill kanske något av följande recept kan falla dig på läppen
Spett med betor och halloumi

Spett med betor och halloumi

Värm ugnen till 200 grader. Pensla ett ugnsgaller med lite olja. Koka betorna mjuka var för sig. Låt svalna något
Midsommartapas

Midsommartapas

Matjesill med brynt smör, ägg, gräslök, citron, dill och färskpotatis1. Koka potatisen i vatten med salt och rejält med dill
Hela Sveriges smörgåstårta

Hela Sveriges smörgåstårta

halvmåneformade brödkakor (2 pkt). 1färskost naturell. 1crème fraiche. 1salt. 1vitpeppar. 1ostkräm. 1skinka. 1inlagd gurka