1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
Midsommarmaten blev i år en trerätters med tre olika små förrätter och tre små efterrätter. Till varmrätt serverades två olika potatissallader, en varm och en kall, bönbiffar och kokad majs med salt och smör på
Silltårtor eller laxtårtor hör midsommar till och finns i ett oändligt antal variationer. Om du gör den ikväll hinner den i alla fall bli klar till midsommarafton i morgon
På sommaren tycker jag bäst om laga mat på det här sättet. På fredag är det som bekant midsommarafton och vill du inte äta sill kanske något av följande recept kan falla dig på läppen