Förrätt

Förrätt

Carpaccio på pilgrimsmussla

Carpaccio på pilgrimsmussla

1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och arrangera på uppläggningsfat. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta
Endiveblad med romröra

Endiveblad med romröra

Blanda gräslök, löjrom, majonnäs och kesella. Ställ kallt till servering. Fördela på endiveblad och lägg upp på fat precis innan serveringen
Vit sparris med beurre blanc

Vit sparris med beurre blanc

16 vita sparrisar. 2 liter vatten. 1 dl salt. 1/2 dl socker. 1 citron, saften. 1 schalottenlök. 1 1/2 dl vitt vin
Laxtartar på en sjögrässallad

Laxtartar på en sjögrässallad

Härliga smaker med inspiration från Asien. 250 gr Lax, rå eller gravad. 3 salladslökar, fint skivad. 1 kruka färsk koriander, hackad även stjälkarna (spar några blad för garnering)
Kleopatras grönsakstoppar

Kleopatras grönsakstoppar

Juice, smoothies, russin och en halv tekaka. Det är vad Vera har ätit de senaste dagarna. Med 40-graders feber har hon inte haft någon aptit över huvudtaget
God räkröra till förrätt

God räkröra till förrätt

Igår hade vi lite vänner över på middag och den här räkröran serverade vi till förrätt. Bara att röra ihop och ställa i kylen i väntan på gästerna
Ansjovisfylld pannkaksrulle

Ansjovisfylld pannkaksrulle

3 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 7 dl mjölk 3 ägg. 1Fyllning. 2 gula lökar, hackade 1 ask ansjovisfilé 1 dl persilja, hackad 2 dl ost, riven smör
Krämig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd

Krämig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd

Soppa4 dl torkade trattkantareller 1 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 50 g smör 2-3 msk vetemjöl 3 msk tomatpuré ca 75 g gräddädelost 2-3 dl grädde 1 tsk salt 1 tsk peppar 0,5 msk citron, saft persilja, till dekoration
Räktårta

Räktårta

250 g kavring 100 g smör. 300 g färskost 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 tsk pressad citron 1 st liten röd lök 500 g räkor ca 1 dl hackad dill
Laxpaté med räkor och dill

Laxpaté med räkor och dill

650 g laxfilé 1,5 tsk salt 1 knippe dill 3 st ägg 5 dl vispgrädde 1 msk potatismjöl 1 msk pressad lime 200 g skalade (ca 450 g oskalade) räkor
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax

Potatisrulltårta med ricotta, spenat och lax

Potatistäcke3 potatisar (stora) 150 g parmesanost, finriven salt peppar. Fyllning250 g bladspenat 2 klyfta vitlök, hackade 3 msk olivolja 200 g varmrökt lax 250 g ricotta salt peppar