1. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och arrangera på uppläggningsfat. Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta
Skär försiktigt runt avokadon tills du når kärnan, låt sedan kniven glida runt hela kärnan. Vrid varsamt de båda halvorna åt var sitt håll och ta isär dem
Härliga smaker med inspiration från Asien. 250 gr Lax, rå eller gravad. 3 salladslökar, fint skivad. 1 kruka färsk koriander, hackad även stjälkarna (spar några blad för garnering)
Juice, smoothies, russin och en halv tekaka. Det är vad Vera har ätit de senaste dagarna. Med 40-graders feber har hon inte haft någon aptit över huvudtaget
250 g kavring 100 g smör. 300 g färskost 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 4 tsk pressad citron 1 st liten röd lök 500 g räkor ca 1 dl hackad dill
Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Potatistäcke3 potatisar (stora) 150 g parmesanost, finriven salt peppar. Fyllning250 g bladspenat 2 klyfta vitlök, hackade 3 msk olivolja 200 g varmrökt lax 250 g ricotta salt peppar