Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha
Jag äter inte så mycket bröd längre. Men ibland så så sätter suget in efter ett ljummet, nybakat bröd. I går var en sån dag då jag kände att nybakat bröd till frukost vore gott
Lycka. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen
Brödet blev väldigt gott och barnen uppskattade det mycket, men jag tyckte det var lite pyssligt. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
Önskas en något mjukare skorpa kan bröden penslas med vatten ett par gånger under tiden de svalnar. Forma slutligen 2 limpor som läggs i varsin brödform. Jäs bröden under en handduk eller under plast i 45-60 minuter. Grädda bröden i 35 minuter och låt sedan svalna i under handduk
Vi har varit på bröllop i helgen. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men jag tycker nog att dessa blev bäst hittills och då är de här helt fria från vetestärkelse