eei57
Kött

Kött

Helgrillad vildsvinsytterfilé

Helgrillad vildsvinsytterfilé

600 gram vildsvinsytterfilé. 1/2 dl rapsolja. 2 msk ketjap manis indonesisk soja. 2 tsk rödvinsvinäger, äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
Långtidsbakad vildsvinsstek

Långtidsbakad vildsvinsstek

1 kg vildsvinskött. 1 kg vildsvinskött benfritt kött, t ex bog smör salt nymald peppar 3 st schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st selleristjälk 1 tsk fänkålsfrön stötta 4 st kvistar rosmarin 2 st lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl rödvin 1 msk viltfond 3 tsk flytande honung 2 msk smör Servera med
Älggryta med kantareller och grädde

Älggryta med kantareller och grädde

Fräs köttet i omgångar i smöret i stek- eller järngryta eller bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan

Tjälknöl av vildsvin

Lägg den genomfrysta köttbiten i en ugnsfast form. En köttermometer kan stickas in efter några timmar, när köttet har tinat
Mustig gulaschsoppa med vilt

Mustig gulaschsoppa med vilt

1 kg viltkött. 1 kg viltkött. 5 st gul lök. 4 st vitlök klyftor. 5 st paprika röd och/eller gul
Grillad vildsvinsstek med whiskysås

Grillad vildsvinsstek med whiskysås

Vår stek hade en lite oval form, så det gäller att fösa undan glöden mer där köttet är tunnare. Skiva upp köttet och servera tillsammans med såsen, vi hade även ugnsrostad palsternacka och färskpotatis samt jordgubbssallad förstärkt med getost