Enkel och god julkola. 3 dl vispgrädde. 50 g smör. 3 dl strösocker. 1½ dl ljus sirap. 1½ msk vaniljsocker. Blanda allt i en stor, tjockbottnad kastrull
Förbered en form med bakplåtspapper. Använd en stor eller liten beroende på hur tjock kola du vill ha. Koka upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull
Bröd och bullar Jul och Nyår. Hela köket doftar varmt, vinter och jul. Pepparkaksfyllningen blev verkligen en hit och gav en julig touch, precis som tanken var
Det godaste julgodiset,. Fransk nougat. Att göra egen fransk nougat kan vara lite knixigt. Det gäller att inte tappa koncentationen för det kan gå väldigt snabbt
Igår bakade jag den här goda kakan som smakar jul tack vare alla kryddor. Kakan är mjuk och fluffig och det knapriga täcket på toppen passar finfint till
Nu står snart julen inför dörren och många börja pyssla med julgodis. Denna mandelpralin är perfekt som en del av julgodiset eller som en god fyllning till någon av julens hemgjorda praliner
Pepparkaksmums. Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums
1. Blanda ostarna och rulla dem till kulor, en knapp matsked ostmassa till varje. Förvara i kylen. Rulla kulorna i pepparkaksmulor strax före servering