Nötkött

Nötkött

  • 7 Recept
Tjeckisk mat - Lammgulasch  med potatisknödel!

Tjeckisk mat - Lammgulasch med potatisknödel!

Varför tjeckiskt. Tjaaa, svaret kommer i en blogg nära dig inom det närmaste halvåret. Förutom att läsa på om ett lands historia är det även kul att förbereda smaklökarna en smula
Ungersk gulasch – klassiskt recept

Ungersk gulasch – klassiskt recept

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4479 700 g benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du 50 minuter Skär köttet i 3 cm stora tärningar
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. 8 hg nötkött av fin kvallitet
Per Morbergs Boeuf bourguignon

Per Morbergs Boeuf bourguignon

• Putsa högreven från eventuella senor och fett och skär den i 4 cm. stora tärningar. • Skär fläsket i grova skivor

Krämig köttfärssås med ris och grönsaksplock

1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och nötfärs tills färsen är helt genomstekt