Världens bästa gulasch i Crock Pot. Sportlovet är här. Härliga vintriga dagar med solsken, gnistrande vit snö, skidåkning på längden och tvären, röj i pulkabacken och skridskoåkning på isen (jaja, en sanning med viss modifikation för många…
Champinjonsoppa är både snabblagat och mättande. Låt soppan koka ihop på svag värme 15-20 minuter. En hel vecka framför oss, varför inte planera in en soppdag
Blåmusselsoppa från OsloEn klarblå vårdag, med solen i ryggen och den ljumma brisen frånAtlanten, som sveper in i Oslofjorden, samtidigt som närvaron avgolfströmmen bidrar till att vattnet börjar kännas mera acceptabelt att doppa fötterna i, känns det som om hela världen är samlad till denna ena och samma plats, Huk, ute vid Bygdøy, inte långt borta från stadens centrum, en plats där den blåa musslan kan plockas i vilt tillstånd och sammanhanget kan nästan liknas vid det litterära verk om ostronet som William Shakespear så målande beskrivit i en av sina pjäser, "Världen är mitt ostron och med mitt svärd skall jag öppna det"
Servera i bitar till soppan. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minuter. Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Fräs allt i en gryta med smör. Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka i 10 minuter