De innehåller inget mjöl och är därför glutenfria. Vegan och Glutenfria Chokladkex. Blanda mandelsmör och aquafaba, Rör sedan i resterande ingredienser och till sist chokladknapparna
Snart är det semester och jag ska åka till Gotland några veckor. Det ska verkligen bli underbart att få trampa kalkstensvägar, njuta av havet och stranden och den gotländska naturen
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Min erfarenhet är iofs att folk oftast har med sig fika, det där man hör om folk som bara ”dyker upp” och förväntar sig saker har jag aldrig varit med om, men det kan ju bero på att vi har en vettig bekantskapskrets
Idag är det tydligen kladdkakans dag. Jag kände att jag absolut vill dela med mig av mitt recept på amerikansk kladdkaka (mud cake) som jag bakat i typ 10 år nu
I höstas var Hela Sverige bakar mitt och F. Jag älskar bakning, F tycker om bakning och han gillar TV-program som är tävlingar, så det blev en bra kombo
I lördags bjöd jag över mamma och pappa och mormor på påskfika på förmiddagen, googlade runt lite efter något gott att baka och fastnade för den här smarriga skapelsen, snickers cheesecake
En riktigt gooey och sötsliskig kaka med väldigt chokladig och god smak. Brownies & Mjuka kakor,. Går lätt att göra och man kan, som jag, göra halva kakan en dag och sen fortsätta nästa dag (
och en väldigt smarrig sådan. En riktig kaloribomb, söt och mäktig. Du kan ju variera toppingen, men cashewnötter och marshmallows passade fint ihop kan jag säga
Doppa de avsvalnade kakorna i. ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar. Lägg på plåt och skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant